Deprecated: Required parameter $type follows optional parameter $cache in /var/www/clients/client12019/web3172/toerisme/plugins/system/eprivacygeoip/helper.php on line 58
Partners

patiperra final zwart neus breed WITlogoVoor onze reizen werken we samen met partners die hun sporen in de reisbranche hebben verdiend. Daarnaast hebben de niet-gouvernementele organisaties die de projecten uitvoeren jarenlange ervaring op hun vakgebied.

Share |

Social Tourism Nicaragua werkt sinds dit jaar samen met Patiperra travels. Laten we even kennismaken met Martine Heijmen, eigenaar. 
Waarom ben je met de Stedenband gaan samenwerken, Martine?

Muy buenos días Miranda,
Wat leuk deze gloednieuwe samenwerking! Jullie steunen prachtige projecten in Nicaragua.  

Ik ben er vorig jaar zelf nog geweest en heb gezien wat het doet met mensen: de zelfbeschikking, het zelf sturing geven aan hun bedrijf en ook de rol die het toerisme daarin speelt. Zowel in Matagalpa als ook bijvoorbeeld in Somoto heb ik kunnen zien dat er veel goeds wordt gedaan met de middelen die binnenkomen dankzij het toerisme. Het gaat om scholing en voorlichting, maar ook om de bibliotheek die gevuld mag worden in een klein dorp. Een bieb zal de lezer denken? Ja. Het valt op dat velen ook hier een mobiele telefoon hebben, maar de tijden van E-books zijn nog ver te zoeken. Een bieb is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Ik moet zeggen dat ik het vooral schrijnend vond te ervaren dat er niet veel toeristen waren in 2019. Dat was natuurlijk wel te begrijpen gezien de strubbelingen waar het land in 2018 doorheen ging, maar ik voelde me compleet veilig tijdens mijn reis door Nicaragua. De impact op de economie van een land is enorm

Share |