Vrijwilligerswerk doen in Matagalpa is een leuke manier om in contact te komen met de mensen. We kunnen voor je bemiddelen naar organisaties die werken met kinderen, mensen met een beperking of andere doelgroepen of thema's. Bedenk wel dat je redelijk goed Spaans moet kunnen om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren.

Voor een verblijf als vrijwilliger is zes weken het minimum. Als je al heel goed Spaans spreekt, is vier weken het minimum. Het wennen en inwerken zal dan immers een stuk sneller gaan.

Voor de bemiddeling vragen wij een vergoeding van 150 euro. Daarvoor ontvang je informatie, wordt een geschikte klus gezocht en wordt gezorgd voor begeleiding op afstand en ter plaatse. Indien je ook een Nederlandse contactpersoon ter plaatse wilt, komt er nog 100 euro bij. Wij kunnen ook een cursus Spaans, de reis en het verblijf voor je regelen. Alle afspraken leggen we vast in een contract.

Een stage in Matagalpa is een onvergetelijke ervaring. We brengen je in contact met organisaties die werken met kinderen, mensen met een beperking of andere doelgroepen of thema's.

Stages zijn mogelijk voor universitaire, HBO- en MBO-studenten vanaf het derde jaar. De opleiding bepaalt de duur van de stage.

Kennis van de Spaanse taal is essentieel. Begin daarom zeker een half jaar voor vertrek met Spaanse les. Of ga een maand eerder naar Nicaragua en leer de taal daar in de praktijk. Beide opties combineren is nog beter.

Voor de bemiddeling vragen wij een vergoeding van 150 euro. Daarvoor ontvang je informatie, wordt een geschikte stage gezocht en wordt gezorgd voor begeleiding op afstand en ter plaatse. Indien je ook een Nederlandse contactpersoon ter plaatse wilt, komt er nog 100 euro bij. Wij kunnen ook een cursus Spaans, de reis en het verblijf voor je regelen. Alle afspraken leggen we vast in een contract.